ШКОЛА ЗА ДИЗАЈН ТЕКСТИЛА

Војислава Илића 88, 11000 Београд

Вести

НАШИ УЧЕНИЦИ НА МЕЂУНАРOДНОМ ТАКМИЧЕЊУ


Међународно такмичење у Румунији PIATRA NEAMT CREATIV 4 TH EDITION. Ђаци одељења 2-1, смер Моделар одеће су са својом професорком Иреном Јовановић освојили: Невена Цветковић, сребрна медаља (дете ради по ИОП-у 2) Милица Стеванчевић и Мина Перић (посебна похвала).

Ирена Јовановић награда за колекцију радова.

Радови су рађени у школској 2019/2020 години, али је због Covid-а жирирање одложено као и одлазак Невене Цветковић са професорком  Иреном Јовановић на ликовну колонију у трајању од 7 дана. Жири је након 5 месеци прогласио победнике.

 

Уредба о измени организације рада школе и школског календара до краја првог полугодишт шк. 2020/2021.године.


Поштовани ученици и родитељи ,

 Због сузбијања заразне болести Covid 19, Влада Републике Србије донела је Уредбу о измени организације рада школе и школског календара до краја првог полугодишт шк. 2020/2021.године.

             Према Уредби, прво полугодиште завршава се 18. децембра 2020. године, а друго полугодиште почиње 18. јануара 2021. године. 

У периоду од 30. новембра 2020. године (три радне недеље колико остаје до завршетка првог полугодишта), образовно -  васпитни рад ученика средње школе биће организован путем онлајн наставе (учење на даљину).

 Ученици Школе за дизајн текстила од 30.11.2020.год. похађају наставу на даљину. То значи да ученици треба да прате наставу преко јавног медијског сервиса Србије (специјализовани програм РТС и РТС Планета) и платформи за учење (google учионица, ОНЛАЈН УЧИОНИЦА на сајту школе и приватних апликација наставника) путем којих ће koмуницирати са својим наставницима. За ученике којима нису доступни електронски видови комуникације и за ученике који напредују по индивидуалном образовном плану, наставници ће припремити посебне материјале за рад код куће. 

За све даље информације родитељи могу да се обрате одељењском старешини.  

Директор школе

Станко Киш, дипл.маш.инжењер

 

ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ- РАСПОРЕД ДОЛАСКА У ШКОЛУ ПО ОДЕЉЕЊИМА


Због ситуације са вирусом корона, директор је обавестио одељенске старешине о начину организовања и почетка наставе 1. септембра, као и о распореду доласка ученика и њихових родитеља 31.08. 2020. године.

  • У понедељак 31.08.2020. године

    у 8:00 часова долазе ученици и родитељи 1-1 и 1-2 одељења

       у 10:00  часова 1-3,1-4 и 1-5 одељење, како би се омогућила дистанца и поштовање свих мера заштите.

У уторак 1.09.2020. године :

време доласка првих разреда је исто као и у понедељак, а одељења 4-1,4-1и 4-3 такође долазе од 8:00, одељења

 4-3 и 4-4 од 10:00 часова,

 одељења 2-1,2-2,2-3,3-1 и 3-2 од 12:00 часова

 одељења 2-4,2-5,3-3 и   3-4 од 14:00 часова.

На тај начин се избегава боравак великог броја ученика у исто време у школи, а од 2.09.2020. године сви ученици долазе у школу по распореду и подели на групе које ће добити од одељенских старешина

 

РАСПОРЕД УЧИОНИЦА

 

ОДЕЉЕНСКЕ СТАРЕШИНЕ

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА


Поштовани родитељи- старатељи ученика који сада уписују ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ , обавештавамо Вас да :
1) Имате могућност да упис у први разред обавите преко Портала еУправа и да у том случају не морате да долазите у школу;
2) Уколико не искористите прву могућност, треба да дођете у школу, али не треба да доносите документа за упис ученика (извод из матичне књиге, потврду о пребивалишту, лекарско уверење) јер ће се сви подаци повући по службеној дужности преко Портала еУправе из постојећих база ;
3) Могућност за попуњавање електронске пријаве за упис у први разред средње школе ће бити доступна родитељима у периоду редовног уписа на Порталу еУправе ;

 

Смернице за прилагођавање пријемног и упутство за спровођење уписа


Смернице за прилагођавање пријемног испита за средњу школу ученицима којима је потребна додатна образовна подршка

У складу са чл. 3. и 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Службени гласник РС", бр. 88/17, 27/18 – др. закон, 10/19 и 6/20), а у циљу постизања пуне равноправности у образовању, школа која организује и спроводи пријемни испит је у обавези да ученику којем је услед сметњи у развоју и инвалидитета потребан додатна образовна подршка прилагоди пријемни испит.

Смернице за прилагођавање пријемног испита

 

СТРУЧНО УПУТСТВО ЗА СПРОВОЂЕЊЕ УПИСА УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ за школску 2020/2021. годину

Стручно упутство за спровођење уписа

 

 

НАГРАЂЕН РАД НАШЕ УЧЕНИЦЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ


Међународно такмичење "Мини Рест АРТ", мали формат.

 

ИЗРАДА ЗАШТИТНИХ МАСКИ


ВАЖНО!

Поштоване колеге и колегинице,
Поступајући по препоруци Министарства због појаве COVID-a19, и новонастале ситуације, извршена је реорганизација наставе по којој смо у обавези да организујемо учење на даљину.
У корелацији предмета Конструкција одеће и Практична настава дефинисана су и реализована два часа учења на даљину, са темом Израда одевног предмета према захтеву локалне заједнице – Израда заштитне маске.
Како је потражња за заштитним маскама огромна, сходно томе се и наша Школа укључила у њихову израду, користећи шаблоне који су израђени за потребе горе поменутих часова.
У договору са колегама и колегиницама које су учествовале у организацији реализацији часова, објављујемо презентацију истих.
Уз презентацију часова у којима је детаљно приказан начин израде заштитних маски можете преузети и ШАБЛОНЕ који су приказани у величини 1:1.
Надамо се да ћете преузети материјал проследити и ученицима како би и они израдили маске за себе и своје ближње.
Будите здрави и весели!

Конструкција маске
Израда маске
Шаблон маске

 

ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ


У складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број 601-00-9/2020-01 од 16.03. обавештавамо Вас да је у припреми платформа Microsoft Тeams прилагођена за учење на даљину (са осталим услугама Microsoft Office 365) коју Министарство просвете, науке и технолошког развоја успоставља и администрира у сарадњи са компанијом Microsoft. Платформа се успоставља за потребе школа и погодна је за израду образовних материјала и учење на даљину. Напомињемо да је компанија Microsoft учинила платформу бесплатном за све школе у Републици Србији, како у току кризног периода, тако и касније.
Распоред обука на даљину

 

Додатна упутства о настави на даљину


 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА НАСТАВНИКЕ И РОДИТЕЉЕ - Оствaривање образовно-васпитног рада учењем учењем на даљину за ученике основних и средњих школа


Оствaривање образовно-васпитног рада учењем учењем на даљину за ученике основних и средњих школа. За директоре, стручне сараднике, наставнике и одељенске старешине
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА НАСТАВНИКЕ
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

 

ИЗВЕШТАЈ СА МЕЂУНАРОДНОГ ТАКМИЧЕЊА У ХЈУСТОНУ, САД


У децембру месецу по први пут су ђаци наше Школе учествовали са својим наставницама Иреном Јовановић и Тамаром Стојковић на међународноМ такмичеу у Хјустону, Сједињене Америчке Државе, са темом „Фестивал Сова“. На Конкурс је пристигло 2500 радова из 42 земље света. Учествовали суученици од првог до трећег разреда средње школе, из одељења :1-2, 1-3, 2-1, 2-2, 2-3 и 3-2. 22 наша ученика су добила дипломе за учешће и излагање радова на међународној изложби. Међу награђенима је и ученица из одељења 2-1 која ради по програму ИОП 2 - Цртање и сликање, што је посебан успех на који смо сви поносни и који представљамо на почетној страни, још неколико награђених радова можете погледати у Галерији. 

ВИДИ ГАЛЕРИЈУ

 

ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА


И ове године смо показали да удруженим снагама, идејама и радом, можемо постићи више и постати бољи. Наставнице српског језика и књижевности из Школе за дизајн текстила и из Техничке школе за дизајн коже, су окупиле ученике талентоване за глуму, песму и рецитовање и модернијим приступом драматизацији приказале нам интересантну представу о животу и значају нашег најзанчајнијег учитеља Светог Саве. На тековинама нашег великана треба да почива и наше модерно друштво и нове генерације које нам стижу, треба да граде међусобно разумевање, толеранцију и љубав као основусвојих одлука и поступака.

   

   

 

СВИМ УЧЕНИЦИМА И ЗАПОСЛЕНИМА ЖЕЛИМО СРЕЋНУ И УСПЕШНУ 2020. ГОДИНУ !!!


 

ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ


Традиционално славимо Дан школе 25.октобра и трудимо се да својим ученицима, запосленима и пензионерима заиста улепшамо овај дан. Ове школске године програм се састојао од спортских такмичења, у којима учествују и друге школе-наши гости,изложбе ученичких радова, приредбе и модне ревије.

Наставнице дизајнерских предмета су припремиле изложбу ученичких радова, који су оплеменили школски простор новим бојама и новом енергијом.

Наставница српског језика и књижевности, Мира Радошевић са колегом Иваном Стојиљковићем је припремила пригодну приредбу на тему Београд-наш град.

Модна ревија је представила колекцију женских хаљина коју су радили ученици одељења 4/1, образовног профила Моделар одеће. Колекција приказује корелацију предмета Конструкција и моделовање одеће и Практична настава.Модели су рађени претходне школске године на редовним часоваима ова два предмета, у оквиру наставних јединица Моделовање женске хаљине и Израда женске хаљине по моделу, а уз помоћ наставница Досте Крстић, Весне Марић и Драгице Угриновић.

Моделе су носиле саме ученице одељења 4/1, уз сарадњу са неколико ученица одељења 3/1.

Тканину по којој су манекенке ходале осмислили су као декоративну тканину, још 2010. године, ученици образовног профила Дизајнер текстилних материјала са наставницом Наташом Тасић- Банић.

ВИДИ ГАЛЕРИЈУ

 

МАТУРСКА ЕКСКУРЗИЈА ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ


Матуркска екскурзија за школску 2019/2020. годину реализована је у периоду од 9.10- 16.10.2019. на релацији Италија- Француска- Шпанија. Детаљан извештај и фотографије можете погледати у нашој

ВИДИ ГАЛЕРИЈУ

 

НАШИ УЧЕНИЦИ НА ЗВАНИЧНОЈ СТРАНИЦИ ОРГАНИЗАТОРА ТАКМИЧЕЊА ИЗ БРАЗИЛА


Наши ученици на званичној страници организатора такмичења из Бразила

 

 

НАШИ УЧЕНИЦИ НА ТАКМИЧЕЊУ У БРАЗИЛУ


У Бразилу је одржано такмичење под називом "ЛОВ НИЈЕ COOL" на којем су наши ученици постигли запажене резултате, као и њихова менторка, наставница Ирена Јовановић која је добила диплому као представница културе.

 

 

ШКОЛСКА 2019-2020


Ученицима и запосленима у Школи за дизајн текстила желимо успешан почетак нове школске године !

Школска година почиње 2.09. 2019.

1 и 4. разред крећу пре подне од 8:00 часова

2 и 3. разред крећу по подне од 14:00 часова

Смене се мењају на недељном нивоу.

 

ДОДЕЛА ДИПЛОМА И НАГРАДА ОДЛИЧНИМ УЧЕНИЦИМА, ВУКОВЦИМА И УЧЕНИКУ ГЕНЕРАЦИЈЕ


18.06.2019. године у Школи за дизајн текстила су додељене дипломе ученицима завршних разреда, одлични ученици су добили књиге, као и носиоци Вукове дипломе Виолета Недић 3/5 и Никола Максимовић 4/3 , ученик генерације Никола Максимовић 4/3,је добио и награду од „Фондације Ђордумовић“.

Директор је ученицима уручио награде и пожелео им много успеха у даљем школовању.

Свака генерација која одлази из наше школе представља наш заједнички успех и наду да смо им бар мало олакшали пут ка бољој будућности.

 

 

 

 

 

ИЗВЕШТАЈ СА РЕПУБЛИЧКЕ СМОТРЕ УЧЕНИЧКОГ ЛИКОВНОГ СТВАРАЛАШТВА ЗА ШКОЛСКУ 2018-2019 ГОДИНЕ


На републичкој смотри ученичког ликовног стваралаштва и ове године су учествовали наши ђаци са својим наставницима – менторима дизајнерске групе предмета.

У области дизајна смо освојили прва три места:

1. Место
Николина Милошевић 3-3, ликовни педагог Светлана Тошић

2. Место
Сандра Петровић 2-3, ликовни педагог Светлана Тошић

3. Место
Валентина Реџеповић 2-2, ликовни педагог Ирена Јовановић

 

 

 

 

 

ИЗВЕШТАЈ СА МЕЂУНАРОДНОГ ТАКМИЧЕЊА У БРАЗИЛУ


На позив организације „Олхар анимал“ из Бразила наша школа је учествовала на другом међународном такмичењу под називом „Лов на животиње није легалан“. У оквиру такмичења конкурисало је седам замаља света Литванија, Белорусија, Индонезија, Бразил, Пољска, Шкотска и Србија.

Ученици 1-2, 1-3 и 2-2 су учествовали на такмичењу са наставницом Иреном Јовановић. Чеда Ненадић ђак 2-2 је ушао у финале у категорији узраста од 14 до 16 година. Свака категорија има по 10 финалиста. Радови финалиста ће бити изложени у музеју „ Октавио Веци Флорестал“ у Сао Паолу од 13-тог до 19-тог јуна.

 

“ДАНИ УНИЈЕ” – СУСРЕТИ ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ 2019


Запослени у Школи за дизајн текстила традиционално учествују на „Данима Уније „- сусретима просветних радника који су одржани у Врњачкој Бањи од 9 до 12. маја 2019. године. Сусрети су прилика за спортска такмичења, размену искустава и дружење просветних радника из многих градова Србије. У нашој школи се негује спортски дух и ми већ годинама учествујемо на овим такмичењима, драго нам је што можемо да се похвалимо бројним успесима, који се настављају из године у годину. Иако представљамо само једну школу, за разлику од већине екипа које неретко представљају и цео град, постигли смо изузетне резултате у спортским такмичењима.
И ове школске године смо се такмичили у различитим дисциплинама : фудбалу, одбојци, пикаду, бадминтону, кошарци, стоном тенису, надвлачењу конопца, пливању и шаху. Посебно смо поносни на прво место у пикаду које је заузела наша женска екипа, изборивши златну медаљу у надметању са још 20 екипа.
Наш млади колега Небојша Киш проглашен је за најбољег фудбалера. Коначан пласман Школе за дизајн текстила је и те како добар, наиме, заузели смо високо друго место , иако је конкуренција била јака и бројна. Наши спортисти су били успешни у пикаду- 1. и 3. место, бадминтону 2. и 3. место, одбојци 2. место., фудбалу – 2. место, стоном тенису-3.место. Надамо се новим сусретима и новим успесима.

Екипа Школе за дизај текстила

 

 

 

 

 

ДИПЛОМЕ НАШИХ УЧЕНИКА СА ТАКМИЧЕЊА У БРАЗИЛУ


 

 

 

 

 

САЈАМ СРЕДЊИХ СТРУЧНИХ И УМЕТНИЧКИХ ШКОЛА


Секретаријат за образовање и дечју заштиту, Привредна комора Србије и Филијала за град Београд Националне службе за запошљавање организовали су Сајам средњих стручних и уметничких школа 15. априла 2019. Године, у хали 5 Београдског сајма.
На великом сајму професионалне оријентације учествовале су школе са територије Београда, које су под слоганом „По својој мери школу изабери”, основцима завршних разреда и њиховим родитељима представили своје образовне профиле.
И на овом сајму учествовала је и наша школа. На самом отварању , представили смо се веома успешном модном ревијом.
Приказани су модели које су израдиле и носиле уценице одељења III/1, тако да су посетиоци сајма могли да се увере да се у нашој школи идеје претварају у финалне производе- одевне предмете.
На нашем штанду, основци су били у прилици да се на директан начин информишу о начину уписа и образовним профилима. Од ученика III/1 И III/3 и наставника добили су одговор на све сто их је занимало.

 

 

 

 

 

 

СЕМИНАР „ИНКЛУЗИВНО ОБРАЗОВАЊЕ И ИНДИВИДУАЛНИ ОБРАЗОВНИ ПЛАН „


У Школи за дизајн текстила одржан је семинар „ Инклузивно образовање и индивидуални образовни план „ 30 и 31.03.2019.године. На семинару је учествовало 24 наставника.
Сњежана Мрше, дипломирани психолог и мастер мировних студија и Радмила Гошовић, професор филозофије из Удружења „Група мост „, биле су реализаорке семинара.
Циљ програма је био повећање укључености свих ученика у наставу и побољшање квалитата образовања, успостављање атмосфере сарадње и тимског рада међу ученицима, наставницима и свим запосленима у школи.Један од циљева био је и повећање компетенција наставника да препоза и подстиче развој капацитета свих ученика, уз уважавање њихових различитости. На крају, као закључак семинара, намеће се потреба да се приступи наставника промене, тако да могу боље да се прилагоде различитим потребама ученика.
Потребно је да школе пруже ефикасно образовање што већем броју деце, при томе водећи рачуна о квалитету и прилагођавању наставе њиховим могућностима.
Семинар је организован у оквиру пројекта „Отворена школа за младе са сметњама у развоју „ који је подржан од стране немачке организације „ГИЗ“.

 

 

 

 

САЈМОВИ ОБРАЗОВАЊА - ПРИЛИКА ДА СЕ ПРЕДСТАВИМО И ЗАИНТЕРЕСУЈЕМО БУДУЋЕ УЧЕНИКЕ ЗА НАША ЗАНИМАЊА


Сајам образовања у организацији Градске општине Звездара

Сајам образовања у орагнизацији Градске општине Звездара je одржан у четвртак, 28. марта 2019. године од 12 до 15 сати у холу Академије пословних струковних студија .
Сајам је намењен ђацима осмог и седмог разреда основних школа са циљем да се упознају са програмима средњих школа и да се лакше оријентишу приликом избора профила будућег образовања.
Учешће на Сајму образовања пријавиле су бројне школе, које су се представитиле презентацијама, филмовима, промо материјалима и демонстрирањем практичних знања и вештина.
На Сајму образовања је учествовала и наша Школа коју су представили ученици Марија Петровић и Милица Матејић из III1 одењења као и Татјана Маринковић и Миљана Јовановић из I1
Наставници Доста Крстић, Весна Марић и Зорица Митровић су учествовали у организацији штанда .
Сајам је био посећен и наша Школа је успешно представљена.

 

 

 

 

УЧЕСТВУЈЕМО НА МЕЂУНАРОДНИМ КОНКУРСИМА


У децeмбру месецу школске 2018-2019 смо слалили ученичке радове на међународни ликовни koнкурс Уметност за мир, који се одржава у Бразилу, 19-ти по реду под називом „ Врата и прозори моје државе“. Право учешћа су имала деца од 4 до 16 година старости. Организатор такмичења је Бразилска ликовна дечија и омладинска организација "MICA Movimento Infantojuvenil Cresendo com Arte".

На конкурсу су учествовале ученице Катарина Петровић из одељења 1-3 и Анђела Недељковић из одељења 2-2 са ментором наставницом Иреном Јовановић.

Средином марта смо добили обавештење путем е- маила да су ученици добили излагачке дипломе за успешно учествовање и излагање радова на финалној изложби "Врaта и прозори моје државе". На финалној изложби је изложено укупно 250 радова из целог света.

 

 

Посета Сајму текстила


У суботу, 2.3.2109. ученици Школе за дизајн текстила су са својим наставницима посетили сајма текстила Balkan Textile Fair 2019.
Сада већ традиционални скуп одржава се трећи пут у Београду, а седми пут у Србији. Ове године представиле су се 53 компаније из Турске, Кине, Португалије и Србије. Реч је о пословној манифестацији која окупља произвођаче текстила, увознике и трговце. Поред најбољих тканина, излагачи су на Сајму приказали и најбоље машине и опрему из текстилног сектора.
Представљени су најновији трендови, као и сваки аспект ове индустрије, почевши од производње и обраде текстила, машина која се користе у те сврхе, те најразноврснијих материјала природног и вештачког порекла.
Ученици наше школе су имали прилике да упознају нове тенденције у текстилној индустрији, што ће свакако допринети бољем усвајању нових сазнања из области за коју се школују.

 

 

 

 

 

ОБУКА ЗА РАЗВОЈ ПРОГРАМА МАТУРСКОГ ИСПИТА


Завод за унапређивање образовања и васпитања, Центар за стручно образовање и образовање одраслих у сарадњи са тимовима наставника организује обуку на развоју програма матурског испита у образовним профилима који су засновани на стандарду квалификација. У овој години планиран је развој матурског испита по новом концепту, применом методологије оцењивања заснованог на компетенцијама, у образовном профилу техничар дизајна одеће, моделар одеће, конфекционар текстила, техничар дизајна текстилних материјала.

Први део обуке тима наставника за развој матурског испита је организован у петак 02.11.2018. године, у Школи за дизајн текстила, Војислава Илића 88 у Београду.

 

 

 

 

 

 

ПРОМОЦИЈА ОБРАЗОВНОГ ПРОФИЛА МОДНИ КРОЈАЧ КОЈИ ЋЕ СЕ ОД ШКОЛСКЕ 2017/2018. ГОДИНЕ ШКОЛОВАТИ ПО МOДЕЛУ ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА

Школа за дизајн текстила традиционално, од самог оснивања, негује образовне профиле који ученицима дају велике могућности да се запосле одмах по завршетку школовања.

Од наредне школске, 2017/2018. године, наш оbrазовни профил трећег степена МОДНИ КРОЈАЧ, школоваће се по моделу ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА- више праксе у компанијама, обука на савременим машинама- технологијама, у реалним радним условима и уз подршку инструктора и ментора.

Увођење модела ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА развија се у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње РЕФОРМА СРЕДЊЕГ СТРУЧНОГ ОБРАЗОВАЊА У СРБИЈИ. који подржава Влада Савезне Републике Немачке, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Hемачка организација за међународну сарадњу GIZ.

Школовање по оваквом моделу пружа ученицима знатно веће шансе за запошљавање по завршетку школе.

Образовни профил МОДНИ КРОЈАЧ подједнако је атрактиван и за дечаке и за девојчице јер их школује за занимање којим се данас могу успешно бавити (употреба модерних технологија не захтева физичку снагу, примена савремене заштите на раду је ризик од повреда је свела на минимум...)

Наша школа ће у наредном периду предузети низ активности у вези са промоцијом модела ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА у виду представљања образовног профила МОДНИ КРОЈАЧ, желимо да представимо и будућим ученицима и њиховим родитељима све аспекте и предности оваквог начина образовања које је у потпуности у складу са савременим друштвеним потребама.

ДИРЕКТОР ШКОЛЕ ЗА ДИЗАЈН ТЕКСТИЛА

Станко Киш, дипл. маш. инж.

ИЗЛОЖБА " МИ ИМАМО МАШТУ"

Издвајамо


ПРЕПОРУКЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ COVID-19 У ШКОЛСКОЈ СРЕДИНИ

ПРЕУЗМИ

 

7 једноставних корака како да спречите ширење корона вируса

 

ОНЛИНЕ ОБУКА - РАСПОРЕД НАСТАВЕ

 

ВИДЕО ПРИЛОГ СА РТС-а

31. март 2017

 

 

КОРИСНИ ЛИНКОВИ


РАСПОРЕД КОНТРОЛНИХ ЗАДАТАКА ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020

РАСПОРЕД

ТЕРМИНИ ОТВОРЕНИХ ВРАТА

ТЕРМИНИ

ДОДАТНА И СЕКЦИЈЕ

ДОКУМЕНТ