ШКОЛА ЗА ДИЗАЈН ТЕКСТИЛА

Војислава Илића 88, 11000 Београд

Вести


 

ОБУКА ЗА РАЗВОЈ ПРОГРАМА МАТУРСКОГ ИСПИТА


Завод за унапређивање образовања и васпитања, Центар за стручно образовање и образовање одраслих у сарадњи са тимовима наставника организује обуку на развоју програма матурског испита у образовним профилима који су засновани на стандарду квалификација. У овој години планиран је развој матурског испита по новом концепту, применом методологије оцењивања заснованог на компетенцијама, у образовном профилу техничар дизајна одеће, моделар одеће, конфекционар текстила, техничар дизајна текстилних материјала.

Први део обуке тима наставника за развој матурског испита је организован у петак 02.11.2018. године, у Школи за дизајн текстила, Војислава Илића 88 у Београду.

 

 

 

 

 

 

ПРОМОЦИЈА ОБРАЗОВНОГ ПРОФИЛА МОДНИ КРОЈАЧ КОЈИ ЋЕ СЕ ОД ШКОЛСКЕ 2017/2018. ГОДИНЕ ШКОЛОВАТИ ПО МOДЕЛУ ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА

Школа за дизајн текстила традиционално, од самог оснивања, негује образовне профиле који ученицима дају велике могућности да се запосле одмах по завршетку школовања.

Од наредне школске, 2017/2018. године, наш оbrазовни профил трећег степена МОДНИ КРОЈАЧ, школоваће се по моделу ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА- више праксе у компанијама, обука на савременим машинама- технологијама, у реалним радним условима и уз подршку инструктора и ментора.

Увођење модела ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА развија се у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње РЕФОРМА СРЕДЊЕГ СТРУЧНОГ ОБРАЗОВАЊА У СРБИЈИ. који подржава Влада Савезне Републике Немачке, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Hемачка организација за међународну сарадњу GIZ.

Школовање по оваквом моделу пружа ученицима знатно веће шансе за запошљавање по завршетку школе.

Образовни профил МОДНИ КРОЈАЧ подједнако је атрактиван и за дечаке и за девојчице јер их школује за занимање којим се данас могу успешно бавити (употреба модерних технологија не захтева физичку снагу, примена савремене заштите на раду је ризик од повреда је свела на минимум...)

Наша школа ће у наредном периду предузети низ активности у вези са промоцијом модела ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА у виду представљања образовног профила МОДНИ КРОЈАЧ, желимо да представимо и будућим ученицима и њиховим родитељима све аспекте и предности оваквог начина образовања које је у потпуности у складу са савременим друштвеним потребама.

ДИРЕКТОР ШКОЛЕ ЗА ДИЗАЈН ТЕКСТИЛА

Станко Киш, дипл. маш. инж.

ИЗЛОЖБА " МИ ИМАМО МАШТУ"

Издвајамо


ВИДЕО ПРИЛОГ СА РТС-а

31. март 2017

 

 

КОРИСНИ ЛИНКОВИ


РАСПОРЕД КОНТРОЛНИХ ЗАДАТАКА ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019

ПРЕУЗМИТЕ РАСПОРЕД

ТЕРМИНИ ОТВОРЕНИХ ВРАТА

ПРЕУЗМИТЕ ТЕРМИНЕ

ПРАТИТЕ НАС НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

 

design | tekoms